Синдром “Мало куре”


До пред некое време не ја разбирав потребата од покажување колку си моќен над другите иако си и ти еден обичен смртник како нив, не ја разбирав потребата од делување во група а не како индивидуа. Се се промени кога случајно кликнав на еден текст за Сигмунд Фројд и за тоа како се е поврзано со сексот.

Еурека, за се да ти било виновно малото куре што го имаат. Ете природата кај нив не била толку дарежлива па ги нагр(а)дила со мало куре. Тоа и не е толку проблем, колку што е проблем обидот да компензираат за должината со нивниот патриотизам. Еве, деновиве имаме две толпи, еднакво глупави, кои се мразат и планираат да се тепаат меѓу себе зашто другите биле од друга етничка заедница. Двете групи на луѓе, не можејќи сексуално да се задоволат, своите фрустрации ги лечат со тепање и насилство.

За ова, донекаде ги обвинувам и општо прифатените стандарди дека машкиот полов орган треба да биди голем. Мислам, да не беше битна големината, можеби овие луѓе немало да бидат исмејувани од своите партнерки и ќе беа сексуално задоволени па својата среќа ке ја канализираја на некој друг начин, наместо како сега, да се ослободуваат од своите фрустрации преку ќотек и наслиство.
Можеби тогаш на овие луѓе немаше да му биди страв да истапат како ииндивуи и да се размафтаат со својот полов орган и притоа да не бидат исмејувани заради должината.

Тоа е разликата меѓу оние што кога кажуваат нешто во истото време се идентификуваат со некаква група позади нив и оние што зборуваат од свое име.

Искрено, овој текст го почнав со намера да биди краток и да се задржам само на ова што досега го напишав ама некако почнаја во глава да надоаѓаат примери за покажувањето на моќ на одредени луѓе со кое се обидуваат да компензираат за нешто.

Старите велат “куче што лае, не каса”, па од таму, логички нели, оние што се фалат дека имаат моќ и дека се големи ебачи најверојатно е дека не се воопшто никакви ебачи па со фалбите се обидуваат да ја надополнат разликата во центиметри. Еве за пример ќе го земам еден познат новинар. За да не ви влијаам во одлуката да ли сум во право или не, нема да го спомнам неговото име туку само два пример каде самиот се фалеше дека бил голем ебач:

На учество на една емисија, еден младич го праша Новинаров колкава е должината на неговото куре. Пред младичот да излези на сцена и да го постави прашањето, на истата сцена пред очите на Новинаров пеела една млада и убава пеачка. Одговорот на новинаров беше: за такви како тебе 1 цм а за такви како таа пред тебе 25 центиметри.

Истиот тој новинар е познат дека многу мрази педери. Да се навратам малку на Фројд кој вели дека во коренот на секоја омраза има скриено нешто сексуално. Кога малку би се погледнала пошироката слика за Новинаров, многу лесно може да се забележи од каде доаѓа таа омраза. Новинаров, пред неколку години поминал 6 месеци во затвор. Е сега, затвор ко затвор, бањање групно, сапунчиња. Сами извлечете заклучок шо сакам да кажам, само не можам да откријм дали се работи за неостварена врска или пак за некаква насилна врска.

Знам дека претпоставивте кој е човекот за кој зборувам. Сами извлечете заклучок зошто има потреба од толку фалба за тоа колкав ебач или зошто би имал потреба да се фали со својата моќ зашто има другарчина шо се на власт.

Да не зборувам како овој новинар многу пати за многу жени им кажано дека биле небени и дека им фалел секс за да биле океј.

Не е само овој новинар таков шо се фали со својата сексуална ориентација и должината на своето куре. Имаме власт шо се фали со својата моќ. Сетете се на Бристол и сечењето на дрвјата во 3 часот и покажувањето на власта дека има големи мадиња и ќе сечи дрвја кога сака и никој нема да ја запри..

Имам уште многу вакви примери за пишување за фалби со својата сексуална ориентација, кој колкав ебач е или кој колкави мадиња има ама тоа ке значи подолг текст а јас немам потреба со должината на текстовите да компензирам за ништо. 🙂

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s