Love is like a gravity, all you need is a little push


Таа: “еј празен шанк. Супер. Ќе можам да си пијам на раат.”
Дечко, една вотка.
“Еј види го дечконо на другата страна од шанкот. Сладок е. Зошто бе мене не ми се пуштаат такви како него?”
* ја пие вотката на екс *
– шанкер, дај уште една вотка.
*****************************
Тој. ” уште една вечер на шанк. Сам. Па шо, сам ке си пијам”
– шанкер, еден коњак.
“Убљј жени низ град а уште поубај на шанк. Види ја онаа на шанк колку е убава а сама. Сигурно го чека дечкото. Зошто мене ниедна толку убаа не ми се пушта?”
*го пие коњакот на екс”
– дај уште еден коњак.
*************************
Шанкерот: “уште една вечер на работа. У пичку матер а колку сакам да си одам дома.
– да, повелете?
– венаш ке ви ја донесам вотка.
– повелете.?
– коњакот стига венаш.
” од арно не се пие сам на шанк. ”
– повелете уште една вотка.
– повелете коњакот.
“Види ги. Се гледаат и тоа е тоа. А пијат пошо се сами”
– господине, се извинувам ама напрајв грешка. Вашите коњаци и вотките на девојката ги ставив на иста сметка. Ако можи да ги платите заедно, ако не е проблем. Сметката е кај девојката.
“Заедно платија и заедно излегоја.
Ете, love is like a gravity, all you need is a little push “

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s