Зошто вечерва се запали поштата во Скопје?


Драги читатели ова само што пристигна! Како што знаете, вечерва во 16 и 30 избувна голем пожар во зградата на Македонски пошти во Скопје.Од пожарот беше целосно уништен главниот дел од зградата и помошните простори со што се спречи нормално функционирање на Македонски пошти во наредниот период.

Причините за пожарот досега се базираја на шпекулации како, експлозија на плинска боца, застарена електрична инсталација или дека Бранко подметнал пожар. Ние, не би биле ние, ако не ви ја донесеме ексклузивно вистината.

Според нашите извори во владата дознаваме дека се работи за подметнат пожар од страна на владини функционери.Причината за тоа била новиот проект на владата за намалување на невработеност.Оваа операција била долго смислувана и само се чекало донесување на буџетот за да се има средства за изведување на оваа операција.Според нашите извори, со палењето на поштата ке имало потреба од голем број на работници кои би го чистеле објектот и голем број на работници кои би се вработиле како курири. Со овој чекор би се намалила невработеноста за цели 5% со што невработеноста би стигнала до неверојатни 30% сметаат нашите извори од владата.

Исто така според нашите извори дознаваме дека се планираат нови акции како оваа низ републиката за да се намали невработеноста….

Само што ме известија дека голема група народ почна спонтано да се собира пред зградата на владата за да ја поздрави оваа одлука. за половина час ке одиме со слика и тон од пред Владата.

За Сандокан блог од Скопје
Шика Пиштолова

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s