Македонија – Хотел Промаја


Еден од најстарите античко-македонски изрази е : пази ке те убие промајата. На другите места во светот се вели: Тоа што не може да те убие те прави посилен. И според таа аналогија би значело ако промајата не може да те убие, значи те прави посилен.  Ние не би биле антички македонци ако не бидиме контра на се како контра-протестирачите за убиството на Мартин Нешковски пред повеќе од година дена кои ги подржуваја протестите ама ја обвинуваја СДСМ за подоцна нивната лидерка да стани најдобар оратор на УМС, како овие контра-протестирачи на Здружение АМАН кои исто така се против поскапувањата на Бензините и струјата но пак СДСМ се криви, така и ова. Значи според нас би требало да биди: Ако промајата не те убива тогаш те прави послаб. И Еурека. Конечно нешто правилно, точно и вистински да направиме.

Промајата може не не убива ама зато дозволува да бидиме изветреани во главите. Така со помош на промајата овој антички народ ги перцепира работите сосема поинаку и бидејќи е различен од сите други народи и народности во светот наместо мозок во главите има: НИШТО. Да точно прочитавте: НИШТО. Едно големо НИШТО. Може во некој ќош има некоја мала пајажинка но сепак е незначителна нејзината големина. Добро де и прашина има ама сега да не ситничариме толку.

Што?Сеуште не ми верувате дека Македонците се различни од другите народи и народности од овде до месечината? Добро еве ви докази:

Доказ Нумеро Еден : Ако овој античко Македонски народ имаше нешто друго во главите освен некоја пајажинка овде-онде и некој грам прашинка тогаш како тоа еден човек кој се нарекува новинар прво се фали дека на некого ке му изградел споменик едноставно зашто имал различни политички сфаќања од него? И како тој човек е толку респектабилен,ценет и каков се не новинар а бил вмешан во еден куп нелегални активности? И како врв на се тој истиот новинар следниот ден се сити на својот фејсбук профил заради тоа што на некој му починало детето ? Ако овој антички народ имаше мозок како и сите други луѓе на планетава ова немаше да помини така лесно.Арно ама ние сме различни..

Доказ Нумеро ДВА:  СДСМ-ВМРО ДПМНЕ одсекогаш лути непријатели.И тоа не само политички ривали туку и нешто повеќе. Хм барем така велат. Е арно ама нешто не ми делува така.Се си мислам дека  секоја вечер седат заедно и се договараат како да го !возат народот следниот ден (Под возат читајте: Дупат!). Се си мислам дека се прават смислено и заеднички без разлика кој е власт а кој опозиција. Ако не беше така тогаш како помина денес во собрание овој закон за следење на комуникациите односно за шпионирање на народот и тоа со 96 пратеници ЗА и ниту еден ПРОТИВ? Бре таква сплотеност на македонските политичари немало никогаш. Човек да не знае дали да се радува или да плаче за тоа што се  сплотени политичарите. Ама барем јас знам сега што ке правам: сега ке се смеам затоа што ке дојди време (набрзо) кога ке плачам поради овој закон.

Доказ Нумеро Три : И додека денес ни ги кроеја  (затворските) гаѓи во зобранието  главна вест во  македонските медиуми беше: Тангата на Весна Бендевска. Да, добро прочитавте  наместо да се занимаваме со тоа што некој ни ја ограничува слободата ние си играме со тангата на Бендевска. Најискрено МК медумите се како деца од 5то одделение кои никогаш немаат видено женски гаѓи па сега го дркаат на гаѓите обесени на жицата кај младата комшика. Ама не ме чуди и тоа шо се случува во тие медиуми.Не ме чуди заштознамдека претходнте денови актуелни беа Сораја и Станија сега е актуелна гаѓата на Весна..

И сега драг мој читателу сеуште ли се чудиш зошто сме ние посебни од овде до месечината и назад? Не се чуди и прифатија вистината и биди горд антички- Македонец..

И не се грижи многу многу за пајажината и прашината во твојата глава, сите ја имаме само не знам до кога..

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s